Bris-koret synger julen inn i Hol kirke

Julekonserten med Geilo-koret Bris har blitt en tradisjon for mange, og konserten i år rommer kjente og kjære klassikere, og en del nye og spennende ting.

alt tekst

Bris-koret ble stiftet i 2008, og nesten like lenge har koret hatt julekonsert. Tidligere har det vært i kulturkirken på Geilo, mens i år holdes konserten i Hol kirke på Hagafoss – førskommende onsdag. Styremedlem Liv Lindestad forteller at byttet av kirke er på grunn av ‘etterspørsel’:

– Det var Hol-presten Sveinung som spurte oss om vi kunne holde julekonserten der i år, forteller Liv. – Og det synes vi var en veldig god ide. Folk kommer fra fjern og nær, også fra østre dalføre, og da blir det litt kortere vei for de som kommer fra Hol og Hovet i år, sier hun.

Klassikere
– Hva står på programmet denne gangen?

– Det er først og fremst gamle og gode ‘slagere’, som Alf Prøysens Julekveldsvise og ‘Det lyser i stille grender’. ‘Deilig er jorden’ må alltid være med – den avslutter vi med hvert år, sier Liv. – Av nye ting har vi for eksempel Godnattsang for nisseunger,- en sang som avsluttet hver episode av NRK sin julekalender i 1995.

Hun forteller at de også har valgt ut en del engelske sanger, som ‘Deck the Halls’. Den er kanskje aller mest kjent for både store og små fra Mikke Mus’ jul, og fremført av Donald, Langbein og Minnie.

– Og så har vi andre godbiter som ‘Driving home for Christmas’ og ‘Let it snow’. Vi har også en svensk julesang, ‘Stille natt’, som er Glade jul på svensk. Så dette er et skikkelig internasjonalt repertoar, sier Liv.