Hvem har det vakreste juletreet på Geilo?

Juryen som har bestått av Epostavisen har utropt årets vakreste juletre på Geilo, blant veldig mange knallsterke kandidater.

Treet på Spar holdt stillingen som favoritt til topp-plasseringen en god stund. Det får imidlertid prisen for årets desidert lubneste tre. Daglig leder Nina Fagertveit bare lo godt da treet kom inn døren.

– Jeg sa til vår faste juletreleverandør at han måtte finne et fyldig og fint tre. Men dette tar kaken, ler Nina. For et feitere tre skal du lete lenge etter – dette ville vært et vegg-til-vegg-tre i en beskjeden stue.

Pynte-temaet er i år som tidligere år – i sølv og rødt.

– Det er så mye glorete i julen, og sånne neon-farger er et ikke-tema, sier Nina. – Treet må være ekte, og det må være pynt som minner om da jeg var liten, sier hun.

Plast og ekte på Amfi
På Amfi kjører de dobbelt – feik inne og ekte ute. Senterleder Jan Erik Solberg forteller at senteret var tidlig ute med plast – allerede fra nittitallet.

– Tidligere hadde vi et stort, ekte tre omtrent der hvor innkjøringen til parkeringsanlegget er nå. Så da den plassen forsvant, måtte vi pynte helt annerledes. Da fikk vi plasttrær inne, men kompenserte med å ha flere mindre ekte trær på veggene ute.

Og samtidig var vi de første til å ta i bruk lyslenker langs mønet. Det er det mange som har fulgt opp siden, så det å ha mønelys har nærmest blitt en trend på Geilo nå, sier Solberg.

Saken fortsetter under bildene

På Amfi har de ekte trær på veggene og utenfor bygget, og plast inne.

På Amfi har de ekte trær på veggene og utenfor bygget, og plast inne.