Helgens kortnyheter

Her er helgens kortnyheter fra og om Hallingdal. Sport, politimeldinger og eventuelt nyheter i områdene i nærheten av Hallingdal som kan være av interesse. Saken oppdateres frem til søndag kveld.

Promillekjøring i Uvdal
Uvdal Alpinsenter 03:00 patrulje på stedet i et hyttefelt etter melding om mulig promillekjøring. Politiet har kontroll på bilfører, en mann i slutten av tenårene. Utslag på alkometer og nødvendige prøver tas. Sak opprettes.

Ikke den samme som i nord Amerika
Skrantesyka  i Norge er ikke den same som i Nord-Amerika, opplyser Veterinærinstituttet til NRK. I høst blir det drevet omfattende prøvetaking for å teste om hjort og rein har skrantesykesmitte.

I et halvt år var Oddmund (51) fra Ål fanget inne i seg selv
– En ting var at jeg ikke kunne uttrykke meg, men jeg kunne ikke svare på noe heller. Jeg var helt stiv i maska, forteller Oddmund Vestenfor.
Les saken i TV2

Mattilsynet fant muselort på høyfjellshotell
Vatnahalsen høyfjellshotell risikerer bøter dersom de ikke ordner opp.Hotellet er hyppig besøkt av syklister som sykler Rallarvegen i sommerhalvåret.

Geilo IL snowboard nominert
Geilo IL snowboard er en av fire klubber som er nominert til årets klubb under Snowboardawards

Nå trener skøytegutta mye mindre: – Litt unorsk
Sverre Lunde Pedersen (26) og Håvard Bøkko (31) mener at treningfilosofien til Norges nye allroundtrener Bjarne Rykkje (40) er «stikk i strid med den norske modellen»
Les saken i MSN

Er du ein glupstut eller ei fysekjerring? Då er du med i ei ny bok
Det skjer sterke og radikale endringar i språket vårt, meiner språkforskar Tor Erik Jenstad. No har han samla dei 300 mest morosame dialektorda han kunne finne, før dei forsvinn for godt.
Les saken i NRK Sogn

Resultater fotball
4 div herrer Hallingdal – Modum 1-2
5.div.herrer Geilo /HFK 2 – Stoppen 1-2
4.div kvinner Hallingdal 2 – Åssiden 2 4-2