Helgens kortnyheter

Helgens kortnyheter oppdateres gjennom helgen. Halling opplevde dramatikken på Helge Ingstad. Drapssaken på Flå får en ny vurdering av dommen, reserveplan for Skarverennet og nordmenn er glad i turister og vil gjerne ha flere, er noen av nyhetene.

Gol:Politiet tatt hånd om en utagerende mann i 50-årene som har slått en ansatt ved et overnattingssted. Mannen er svært beruset og blir innbrakt til arresten. Episoden skjedde natt til søndag.

Nok ein rekordsesong i Hardangerfjorden
Cruisesesongen i Hardangerfjorden er over for i år. Status er rekord med 109 skip og 149.000 passasjerar.
Les saken i Hardanger folkeblad

Tar snart igjen Valdres
Hallingdal er bare 21 hytter unna for å ta igjen Valdres som Norges største hytteregion, melder Hallingdølen.

Goling opplevde dramatikken på fregatten
Knut Sander (20) fra Gol opplevde dramatikken på den havarerte fregatten KNM «Helge Ingstad.
Les saken i VG

Dette mener nordmenn om turismen i Norge
Nordmenn mener turismen bringer mye positivt med seg, og er stolte over at utenlandske turister velger å feriere i Norge, viser en ny nasjonal undersøkelse i regi av Innovasjon Norge.
Les saken travelnews

Drapssak på Flå vurderes på ny
Drapssak behandles i lagmannsretten Borgarting lagmannsrett skal i neste uke vurdere dommen mot en 26-åringen som ble dømt for drap på kjæresten på en hytte i Flå. Han ble i Hallingdal tingrett dømt til 13 og et halvt års fengsel. Det var totalt et halvt år strengere enn aktors påstand.

Reserveplan for Skarverennet
Arrangøren for Skarverennet skal ha klare nye kriseplaner for dårlig vær og mulig avlysning før rennet i 2019, melder Hallingdølen. Etter at årets renn ble avlyst har arrangøren konkludert med at de må ha både en reservetrasé og et opplegg for deltakerne ved en eventuell full avlysning.

Daniel Kvammen: – Eg deler kanskje for mykje (NRK)
Tre norske artistar om det å skrive om kjærleik.

Farmen-Kjetil fra Uvdal: – Jeg har hatt veldig mye gjeld
Les saken i TV2